Hyvät vihreät ystävät,

Ilo olla puoluekokouksessa! Olen pahoillani minäkin, ettemme näe kasvotusten. Tämä liian pitkä etäily ei tee hyvää millekään yhteisölle. Etä on hyvä apukeino, mutta yhteisö muodostuu sen jäsenistä ja jäsenten välisestä vuorovaikutuksesta, jota pitää nyt vahvistaa. Jäsenten, äänestäjien, sidosryhmien kanssa keskustelua tarvitaan enemmän. Valta ei saa keskittyä, eivätkä yksilön vaikuttamismahdollisuudet olla näennäisiä. Juuri aktiivinen keskustelu on pitänyt vihreät aina hereillä, uuden tiedon äärellä ja ratkaisukeskeisenä.

Vihreät ystävät,

Liian usein viime aikoina olen minä ja moni muu on ollut vihreissä pettynyt,

meidän on oltava neuvotteluissa nykyistä vahvempia ja tuloksekkaampia

eduskuntaryhmän on oltava rohkea, ei hymistellä

keskinkertaiset tulokset, ovat keskinkertaisia, eikä niitä viestein muuksi muuteta

erilaisia kantoja pitää sallia paremmin, jotta kaikki uskaltavat avata suunsa.

haluan kantaa vastuuta muutoksesta ja siksi olen ehdolla.

Vielä pettyneempi olen ollut puolueisiin, jotka kokonaisuuden sijaan kääntävät katseensa kapeaan eturyhmään, pitkän tähtäimen sijaan katsovat vain lähelle.

Siksi kalliit vihreät ystävät meidän on terästäydyttävä, tarvitsemme vieläkin enemmän rohkeutta. Meillä on visio ja linja, jolla ilmastokriisi voidaan vielä torjua, niin Suomessa kuin maailmalla.

Me ymmärrämme, että luontokato vie mukanaan enemmän kuin tuhannet eläin- ja kasvilajit. 

Me näemme, että vihaa lietsomalla vain hajotetaan ja tehdään raja-aitoja. Syrjivät rakenteet estävät liian monen potentiaalin toteutumisen ja osallisuuden yhteiskunnassa.

Me uskomme, että lasten ja nuorten hyvinvointi, koulutus ja tutkimus ovat tulevaisuutemme turva ja menestys. Sydämemme on paikallaan ja haluamme auttaa hädänalaista.

Vihreät ystävät,

Kesällä kävimme vaalit, pidän vaaliajasta, niin varmaan tekin, kun olette puolueaktiiveja? Hetken verran ehti tavata ihmisiä kasvotusten, myös muita kuin omaa kuplaamme.

Oli se työtön keski-ikäinen mies, joka totesi, ettei ole äänestänyt koskaan, kun ei usko poliitikkoihin tai mahdollisuuksiinsa vaikuttaa, juteltiin huolistaan, lupasin vastata, jos on jatkossa palautetta. Hän äänesti ensimmäistä kertaa koskaan.

Oli se mummo, joka käy kirppareilla, rakastaa lapsenlapsiaan ja haluaa äänestää sitä, joka säilyttää maailman parhaassa kunnossa lastenlasten elää. Hän ei äänestänyt vihreitä suinkaan ensimmäistä kertaa.

Kohta on taas vaalit, aluevaalit, joihin tarvitsemme mukaan teitä kaikkia, ehdolle tai ehdokasta tukemaan. Näin pian edellisten vaalien jälkeen on moni väsynyt, mutta ammennetaan voimaa yhdessä tekemisestä ja ihmisten kohtaamisesta.  

Kiitos vihreät ystävät, että pyysitte ehdolle uudestaan. Olen huomaamattani jo kokenut päättäjä, lähes 20 vuotta vihreissä eri rooleissa on pitkä aika. Kotona on tuona aikana syntynyt ja varttunut neljän lapsen uusperhe teineiksi, olemme saaneet afganistanilaisia vahvistuksia ja asuntolainakin on melkein maksettu. On torpattu koulutusleikkauksia, suojeltu metsiä, vaadittu työllisyystoimia. Ystävät tätä työtä olen tuellanne valmis jatkamaan.

Haluan olla mukana tekemässä Vihreistä entistä vaikuttavampaa puoluetta, joka pitää kiinni juuristaan, on moniääninen, lunastaa lupauksensa ja jossa jokaisen on hyvä toimia!

Haluan, että olemme uskottavampi vaihtoehto yhä useammalle. Otamme laaja-alaisesti kantaa talouspolitiikasta ihmisoikeuksiin, koulutuspolitiikasta työllisyyteen, sosiaalipolitiikasta ilmastoon, meillä on relevanttia annettavaa. Vahvaa vihreää puoluetta tarvitaan ja sitä haluan olla rakentamassa!