Inkasta sanottua

“Tunnen Inkan osaavana ja neuvottelutaitoisena vihreänä poliitikkona. Inkassa yhdistyvät yhteistyökyky, toisten ihmisten kunnioittaminen ja suoraselkäisyys. Inkalla on toimivat yhteydet kaikkiin muihinkin puolueisiin, mikä on näkynyt siinä että Vihreät ovat Espoossa saaneet asioita läpi. Inka on myös antaumuksellinen kehitysmaa-aktiivi. Tällaiset hyvät tyypit ratkaisevat maailman pienet ja suuret ongelmat. Inkasta tulee hyvä kansanedustaja.”

Heidi Hautala
Europarlamentaarikko

 

“Inka on energinen ja hyvin asioihin tarttuva! Olen tutustunut Inkaan partio- ja seurakuntatapahtumissa ja jaamme yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja arvoja. Inkasta on kehkeytynyt loistava poliittinen päättäjä niin puolueen kuin kaupungin johtotehtävissä ja hän olisi mitä mainioin myös eduskunnassa.”

Tuija Brax
Sydänliiton pääsihteeri, kansanedustaja 1995-2015

 

“Inkassa yhdistyvät yhteistyökyky, toisten ihmisten arvostaminen ja rehellisyys. Niitä ominaisuuksia eduskunnassa tarvitaan.”

Oras Tynkkynen
kansanedustaja, Sitran vanhempi neuvonantaja

 

“Inka on asioihin paneutuva, asiat hallitseva ja vastuunsa kantava poliitikko. Hänellä on vahvat arvot ja pitkä kokemus kansalaisjärjestöistä ja kansalaisyhteiskunnasta. Inka katsoo asioista globaalisti ja samalla toimii vahvalla omistautumisella paikallisesti, Espoon kunnallispolitiikassa. Vihreiden puoluehallituksen jäsenenä hän on aina ollut asioihin perehtyvä, tehtävänsä hoitava, kantaansa ja periaatteitaan pelotta puolustava toimija. Inkaan on helppo luottaa.”

Lasse Miettinen
Vihreiden puoluesihteeri

“Olen oppinut tuntemaan Inkan kokeneena ja aikaansaavana tiimipelajaana, joka on myös kansainvälisillä pelikentillä kuin kotonaan. Hänen verkostonsa ovat maailmanlaajuiset. Hän on ammattikasvattaja, joka ei pelkää laittaa itseään likoon myös partiokasvatuksen saralla. Inkasta saamme varmasti aktiivisen edustajan.”
Jukka Tulivuori
opetusneuvos, partiojohtaja

“Inka on erittäin asiantunteva ja asioihin perehtyvä henkilö. Inka ei aja yhden ryhmän etua vaan edistää niitä asioita, joiden avulla Suomesta ja maailmasta tulee kaikille parempi paikka elää, niin nykyisille kuin tulevillekin sukupolville. Kunnallispoliitikkona Inka on helposti lähestyttävä ja arvostettu henkilö yli puoluerajojen. Hän on taitava neuvottelija, joka osaa kuunnella ja arvostaa myös vastakkaisia mielipiteitä. Inka pysyy rauhallisena tiukoissakin tilanteissa.”
Janna Koivisto, kansainvälisten asioiden suunnittelija, varavaltuutettu

 

“Inkan kanssa toimiessani olen oppinut, että Inkan empaattinen ja sosiaalinen luonne kätkee taakseen vaikuttamisen huippuosaajan. Vaikka Inka ajaakin toiminnassaan pehmeitä arvoja, hänellä on timantinkova kokemus ja osaaminen niin paikallisesta, valtakunnallisesta kuin kansainvälisestäkin päätöksenteosta. Uusmaalaiset tulevat saamaan Inkasta todella aikaansaavan asiansa ajajan.”

Jaakko Weuro
Neuvotteleva virkamies, partiojohtaja

 

“Olen oppinut tuntemaan Inka Hopsun ihmisläheisenä, asiantuntevana ja tehokkaana politiikan vaikuttajana. Kestävän kehityksen toimikunnassa olemme useamman vuoden ajan tehneet yhteistyötä vahvan kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen aikaansaamiseksi. Inkan kyky viedä asioita eteenpäin on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Suomen eduskunta tarvitsee Inkan kaltaisia vaikuttajia.”

Leo Stranius
Luontoliiton toiminnanjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu

 

“Ihana, innostava Hopsun Inka!
Hänestä kansanedustaja vinha.
Aina valmiina kuin partiolainen,
hoitaa topakasti työnsä tämä nainen.

Kansainvälistäkin kokemusta löytyy,
siitä varmasti myös ihmiset hyötyy.
Sillä maailmalla on paljon kulkenut,
saadut viisaudet sydämeensä sulkenut.

Eikä lopu maailman parannus tähän,
sillä tarmoa on enemmän kuin vähän!
Espoon valtuustoryhmää hän johtaa,
haasteet taiten, sovitellen, kohtaa.

On helppo pitää tästä opettajasta,
sillä onhan tämä nainen, eri nasta.
Inka Hopsu siis vaalissa muista,
älä Suomen edusta tässäkään luista!”

Teemu Hokkanen
poliisi, Espoon Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen

 

“Inka on aikaansaava, älykäs ja taitava opetuasioissa. Itseeni on tehnyt vaikutuksen hänen työskentelynsä Espoon opetuslautakunnan vpj:nä. Hän on erittäin hyvä neuvottelija ja taitava saamaan aikaan hyviä kompromisseja. Inkalla ovat vihreät arvot kohillaan. Lämpimästi suositellen.”

Antti Kainulainen, historian ja yhteiskuntaopin lehtori, Espoo

 

“Olen ollut Inkan kurssi- ja myöhemmin opettajakollega ja seurannut siis jo pitkään hänen tapaansa suhtautua opetukseen ja oppilaisiin. Inka pyrkii kohtaaman jokaisen oppilaan ja perheen yksilöllisesti. Hän on hyvä opettaja, sillä hän näkee opetuksen ja koulutuksen roolin erittäin tärkeänä. Inka on upea valinta eduskuntaan pitämään yllä sivistys-Suomea.”

Mikaela Seppänen
opettaja

“Olen tuntenut Inkan vuodesta 1996. Inka on aikaansaava ja samalla lähimmäiset huomioonottava. Hän tuo oman mielipiteensä vahvasti esiin. Samalla hän on kuitenkin valmis keskustelemaan asioista rakentavasti, jotta päästäisiin ratkaisuihin. Inka on nopea ja ymmärtää hyvin, mistä on kyse.”

Panu Laturi
Johtaja, Suomen sosiaali ja terveys ry, SOSTE

 

“Minulle erityisen läheisiltä tuntuvat ne vihreät, jotka ovat myös partiolaisia ja ne partiolaiset, jotka ovat myös vihreitä ja erityisesti ne, joiden kanssa olen saanut tehdä molemmissa liikkeissä töitä. Inka on näitä kaikkia ja sen lisäksi Inka on huipputehokas, lojaali ja osaa nähdä asioiden eri puolet. Jos asuisin edelleen Espoossa äänestäisin Inkaa.”

Eekku Aromaa
ystävä ja työtoveri vuosien varrelta, rauhanjärjestö Sadankomitean pääsihteeri

“Inka on monen vuoden ajan ollut kiinnostunut taiteen keinoista kuvata ihmisen suhdetta maailmaan. Inka on harrastanut taiteellista ilmaisua sekä liikkeen että kuvan avulla. Hänellä on siten omakohtainen syvä ymmärrys taiteen moninaisesta ja tärkeästä merkityksestä ihmiselle ja koko yhteiskunnalle. Inka on aina katsonut maailmaa tarkasti ja laajasti sekä nähnyt erilaisia elämisen tapoja sekä omassa yhteiskunnassaan että muualla maailmassa. Inka on osallisena useissa konkreettisissa kehitysyhteistyöprojekteissa, kuten kuivakäymälöiden viemisestä Afrikkaan, josta on välitöntä  hyötyä paikallisille ihmisille. Inka on myös nähnyt sekä työssään  että vapaaehtoistoiminnassaan elämän vaikeita puolia ja erilaisuutta  ja ehkä siksi hän on hyvin avarakatseinen.”

Erja Dammert
elokuvaohjaaja

 

“Inka on älykäs ja avarakatseinen nainen jolla on sydän paikallaan. Inkan energian määrä ja tehokkuus jaksaa aina yllättää ja olen varma että Inkasta tulisi erinomainen kansanedustaja.”

Santtu Heinonen
terveyskeskuslääkäri

 

“Olen toiminut Inkan kanssa Suomen Partiolaisten hallituksessa. Se minkä Inka uskoo ja katsoo oikeaksi, sen puolesta hän jaksaa tehdä töitä määrätietoisesti ja lannistumatta. Inkassa ei myöskään ole vähääkään ryppyotsaisuutta ja hän on erittäin helposti lähestyttävä.”

Heidi Jokinen
pappi, teologian tohtori, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja emerita

 

Sanottua lainaukset ovat vuodelta 2015

Inka Hopsu

Uusmaalainen vihreä kansanedustaja ja espoolainen kunnallispoliitikko