Suomenojan satamalla alkaa olla melko huono kaiku viimeaikaisen keskustelun valossa. Minulla on satamasta kuitenkin paljon hyviä muistoja varmasti yli 30 vuoden ajalta. Puhun tässä nimimerkillä purjeveneen pressun alla kasvanut.

Kuntalaiset kokevat harrastustoiminnan erittäin tärkeäksi. Tutkimusten mukaan harrastustoiminta lisää yksilön onnellisuutta ja hyvinvointia. Päättäjien tehtävä on luoda ja ylläpitää näitä mahdollisuuksia. Espoolaiset ovat ottaneet aktiivisesti yhteyttä venepaikkojen sijaintimahdollisuuksista kysellen. Nyt on toteutettava sitä Espoo-strategiaankin kirjattua kuntalaisten osallistumista ja vaikuttamista itseään koskeviin asioihin.

Veneiden kuljettaminen 20 km:n päähän rannasta on epäekologista, veneilyharrastajalle kallista (eivät kaikki veneilijät ole kroisoksia), liikenteen kannalta hankalaa ja onhan se eri haistella merituulia kuin Äämmässuon tuulahduksia.

Esitän seuraavan toivomuksen: Valtuusto toivoo, että Tekninen toimi jatkaa etsintöjä veneiden talvisäilytyspaikkojen löytymiseksi rannan läheisyydestä, vaihtoehtoisesti myös yhdessä naapurikuntien kanssa.