Pandemia-aika on lisännyt asukkaiden ulkoilua ja uudet ulkoilmakohteet ja helposti tavoitettavat ulkoelämykset ovat tervetulleita kasvavaan kaupunkiin.

 Hanami-traditio eli kukkivien kirsikkapuiden alle piknikille ja käyskentelemään kokoontuminen on muodostunut suosituksi Suomessakin. Eduskunnassa toimin Japanin ystävysryhmässä ja Japanin valtio ja Suomessa asuneet japanilaiset sekä Sakura-säätiö ovat olleet aktiivisia lahjoittajia Helsingin kirsikkapuistoa perustettaessa ja yhä puiston kasvaessa.

Kukkivia puita ja kauniita alueita ei voi kaupungissa olla liikaa. Ne tuottavat kauneudellaan iloa ja lisäävät viihtyisyyttä, ulkoilua ja liikkumista. Kirsikkapuiston tai puistojen soisi sijoittuvan Espoossa alueille, jossa sillä voidaan kohentaa alueen ilmettä, kuten esimerkiksi Espoon keskukseen.

Kirsikkapuut myös sitovat hiiltä ja ovat huolestuttavaa vauhtia katoaville pölyttäjille tärkeitä mesikasveja. Seuraavassa asiakohdassa sekä budjettineuvotteluissa tästä näkökulmasta keskusteltiin enemmänkin. Tämä aloite voi hyvin pieneltä osaltaan olla näitä tavoitteita toteuttamassa.

Aloitevastaus on varovainen, siksipä esitän seuraavan toivomuksen:

Valtuusto toivoo, että osana kaupunkikeskusten, kuten Espoon keskuksen, kehittämistä etsitään sopiva paikka kirsikkapuistolle siten, että puisto voidaan toteuttaa lähivuosien aikana.