Vihreiden Kansanedustaja Inka Hopsu piti eduskunnan täysistunnossa 16.2. ryhmäpuheenvuoroon. Puheessaan Hopsu  korosti EU-elpymisvälineen tarjovan Euroopalle  keinoja säilyä yhtenäisenä ja toipua koronan aiheuttamasta  talouskriisistä. Elpymisväline virkistää Hopsun mukaan taloutta sellaisella tavalla, johon yksittäiset jäsenmaat eivät itsekseen kykenisi. Kyseessä on koko Euroopan tulevaisuus.

– Elpymispaketin vaikutukset eivät rajoitu kuitenkaan vain talouteen. Elpymispaketti on osoitus myös muulle maailmalle, että EU kykenee toimimaan yhdessä myös vaikeissa tilanteissa. EU:n yhtenäisyys on Suomen etu, Hopsu korosti.

Hopsun mukaan elpymisväline tarjoaa Euroopalle  keinoja toipua koronan aiheuttamasta  talouskriisistä. Se virkistää taloutta tavalla, johon yksittäiset jäsenmaat eivät itsekseen kykenisi.

– EU-jäsenyyden ansiosta bruttokansantuotteemme on 1,2 – 1,7 prosenttia korkeampi kuin mitä se olisi, jos emme olisi koskaan liittyneet unioniin. Mitä vahvempi EU, sitä parempi myös Suomelle, Hopsu muistutti.

Koronapandemia ei Hopsun mukaan saa kaventaa näkökenttäämme.

– Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden kato uhkaavat yhä koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Meidän on pystyttävä katsomaan pitkälle ja vastaamaan planeettamme kantokykyä uhkaaviin tekijöihin. EU:n elpymisväline tarjoaakin mittavan mahdollisuuden vauhdittaa siirtymää kohti hiilineutraaliutta, Hopsu totesi.

Hopsun mukaan koronapandemia pitää nujertaa kaikkialla maailmassa.

– Euroopan unioni on Suomen talouden ja turvallisuuden suojasatama. Yhdessä elvytämme pandemian runtelemaa taloutta ja rakennamme kestävää, vihreämpää tulevaisuutta. Hallituksella on vihreän eduskuntaryhmän luottamus, Hopsu päätti puheensa.