Inka Hopsu

Hopsu-Inka__14-10-30_087_web

Olen 40-vuotias kaupungivaltuutettu, Espoon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Vihreän puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja. Olen myös Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohtaja. Vuoden (2014) puheenjohdin myös Espoon valtuuston neuvottelutoimikuntaa, mikä käy poliittiset neuvottelut esimerkiksi talousarviosta, investointiohjelmasta ja kuntauudistuksesta.

Olen toinen kuusihenkisen uusperheemme päistä. Lapset ovat 6-, 9-, 10- ja 12-vuotiaita. Menoa ja meininkiä piisaa. Paluumuutimme vähän aikaa sitten lapsuudenkotiini Espoon Kaupunginkallioon ja mummola siirtyi Laaksolahden mökkiini. Sukupolvenvaihdos asumisjärjestelyissä tuntuu onnistuvan, mutta ottavan aikansa.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Olen toiminut opettajana reilun kymmenen vuotta, pääasiassa erityisopettajan tai maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opettajan tehtävissä. Työskentelen Kirkon Ulkomaanavussa, Opettajat ilman rajoja -verkoston yhteyspäällikkönä ja olen edustajana Unescon Teacher Task Forcessa.

Kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö ovat minulle tärkeitä. Olen toiminut Suomen Partiolaisissa ja kansainvälisessä partioliikkeessä useissa eri tehtävissä. Kansainvälisenä tehtävänäni on ollut mm. maailman protestanttisten partiolaisten puheenjohtajuus, jossa roolissa vahvistimme uskontojen välistä vuoropuhelua partiojärjestöissä. Lisäksi olen toiminut Suomen Partiolaisten hallituksessa ja kansainvälisen toiminnanalan puheenjohtajana.

Vaikutan tällä hetkellä kehityspolitiikkaan Kepan (ent. Kehitysyhteistyön palvelukeskus) hallituksessa. Osallistuin myös kansallisen kestävän kehityksen strategian suunnitteluun ja nyt olen seurannut mielenkiinnolla Agenda2030 prosessia ja uusien kestävän kehityksen tavoitteiden käyttöönottoa Suomessa ja maailmalla.

Espoon kirkkovaltuustossa toimin 12 vuotta suvaitsevan ja ihmisiä lähellä olevan kirkon puolesta. Edellisiin kirkollisvaaleihin en lähtenyt, koska työ Vihreän kunnallis- ja valtakunnan politiikan parissa vie sen verran paljon aikaa.

Vapaa-ajalla harrastan retkeilyä, tanssia, purjehdusta, mökkeilyä ja kaikenlaisia perheen kesken toteutettavia taide- ja kulttuurielämyksiä.