Olen ehdolla eurovaaleissa
numerolla 197!

Kun on kysytty, vastaan, toimisin aivan yhtä mielelläni Euroopan parlamentissa kuin jatkaisin työtäni eduskunnassa. Näen mm. Suuren valiokunnan työssä, kuinka oleellista parlamentin päätöksenteko on niin Suomen kuin koko Euroopan kannalta. Monia itselleni tärkeitä tavoitteita, kuten luontokadon ja ilmastonmuutoksen torjuntaa, voi päättäjänä edistää kummassakin parlamentissa. Maailmanlaajuisesti Euroopan kunnianhimo näissä on tärkeää. Vihreän siirtymän edelläkävijyys on myös yksi Euroopan mahdollisuuksista.  

Nämä eurovaalit ovat monella tapaa turvallisuusvaalit. Riittävää tukea Ukrainalle on jatkettava ja muillakin tavoin Euroopan turvallisuutta vahvistettava. Tässä hyviä avauksia ovat olleet Euroopan ensimmäinen puolustusteollisuusstrategia, Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen ja kriittisten riippuvuuksien purku. Yhtä tärkeää on varmistaa, etteivät oikeusvaltio ja ihmisoikeudet ala rapistua Euroopassa sisältä käsin. Äärioikeiston nousu kaikkialla Euroopassa uhkaa juuri näitä arvoja, joita haluan Euroopassa puolustaa.

Emme saisi luoda kaksoisstandardeja tai kaventaa turvallisuuskäsitystämme. EU:n on kannettava globaalia vastuutaan. Afrikka on Euroopan lähinaapuri, jonka kanssa tulee jatkaa sekä tiivistä kehitysyhteistyötä että kauppaa. Yritysvastuudirektiivin kaltaisilla työkaluilla voimme vahvistaa ihmisoikeuksien, ympäristö- ja ilmastovastuun toteutumista EU:ta laajemmallakin alueella, tätä työtä EU:n on jatkettava.

Niin Suomen kuin Euroopan tulee huolehtia tulevaisuuden kilpailukyvystään. Se tarkoittaa mm. sitä, että tarvitsemme osaavaa nuorta väestöä, joka voi hyvin. EU-tasolla meidän tulee rakentaa yhteisiä sääntöjä addiktoivalle digitaaliselle medialle. EU:n tulisi myös satsata tutkimukseen ja innovaatioihin, jäämme monessa kohtaa kilpailijoiden kelkasta. Tärkeää on myös kuulla elinkeinoelämän huolta eri maiden yritysten tasapuolisista kilpailumahdollisuuksista.

Tervetuloa mukaan tekemään eurovaalikampanjaa ympäri Suomen, laita viestiä!

Kuvaaja: Hanne Salonen