Ehdolla Vihreiden varapuheenjohtajaksi 2013

Olin ehdolla Vihreiden varapuheenjohtaksi. Valinta suoritettiin Vihreiden puoluekokouksessa Espoossa lauantaina 25.5.2013. En tullut valituksi, mutta tällä sivulla voit yhä tutustua ajatuksiini puolueen kehittämisestä.

Koko esittelyn voit lukea Vihreiden sivuilta.

Olen myös vastannut Vinon (Vihreät nuoret ja opiskelijat) kyselyyn. Vastauksiani voit lukea täältä.

Puolueen kehittäminen

Vihreyden pitää olla vastuullista ja laaja-alaista, meidän tulee olla uskottava poliittinen vaihtoehto koko maassa. Eri-ikäisillä ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus osallistua vihreään toimintaan oman kokoisessaan roolissa. Puolueen vapaaehtoisorganisaation toimintaa on vahvistettava edelleen. Uusien jäsenten vastaanotto on tärkeää, pelkkä poliittinen kiukkuinen s-postilistakeskustelu ei houkuttele tai sitouta mukaan kuin harvoja. Puolueen uudistusprosessi, jonka tarkoituksena on ollut mm. avoimuuden, demokratian ja vapaaehtoistyön kehittäminen, jää nykyisellä hallituksella kesken ja haluaisin satsata tuon työn päätökseen viemiseen. Yhdistyksille tulisi tarjota myös vankka tuki puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän suunnalta suuren yleisön tavoittamiseen.

Puoluehallituksen työstä tulisi myös muovata tavoitteellisempaa ja suunnitelmallisempaa, työn edistymistä tulee seurata. Tuloksia voidaan saada aikaan, vaikka työntekijöitä on vähän. Vpj:t tai yksi heistä voisi ottaa selvemmän roolin tässä puoluehallituksen työn vetämisessä ja järjestöorganisaation tuen ja toiminnan vahvistamisessa.

Suomen vahvin tulevaisuuspuolue

Vihreät on jo nyt suosituin puolue nuorten keskuudessa. Tämän pitää näkyä politiikkana, joka on pitkällä aikavälillä kestävää. Tämän viestin läpisaaminen tuo meille myös menestyksen tulevissa vaaleissa. Eurovaaleissa pärjäämme olemalla aidosti Eurooppa-myönteisin vaihtoehto.
Minulla on tausta niin luonnonsuojeluliikkeessä kuin rauhankasvatusjärjestössä, Vihreät näen kuitenkin selvästi yleispuolueena, jonka linjaa määrittävät tasa-arvoisuus, heikoimman huomiointi ja globaali sukupolvienvälinen oikeudenmukaisuus sekä luonto- ja ympäristöarvot. Jos ilmastonmuutosta ei saada hallintaan, kaikki edellä mainitut arvot kärsivät.

Vihreiden tulee kyetä tarjoamaan myös paikallisia ratkaisuja, ei vain filosofiaa. Linjamme tulee olla yhteiskunnallisesti, taloudellisesti, ekologisesti ja globaalin turvallisuuden kannalta kestävää.

Tukijat

Valokuvaaja Iiri Poteri

Olet Ihana! salonki, putiikki, galleria

oletihana.PNG

_____________________________________________________________________________________

Keräyslupa 2020/2010/3233 (7.12.2010) Vihreä liitto rp
Lupa voimassa koko Suomessa pl. Ahvenanmaa.
Keräysaika: 1.1.2011–31.12.2012
Keräystili 800019-68819(IBAN: FI4680001900068819)
Tuotto käytetään eduskuntavaalikampanjaan 2011

_____________________________________________________________________________________